Casti MotoAfişare 1 - 24 din 33 (2 pagini)

Căști moto

Este un lucru cunoscut de toată lumea că orice sport are nevoie de un anume echipament pentru a putea fi practicat într-un mod cât mai plăcut si in siguranta deplina. Nici simpla plimbare cu motorul nu e o excepție de la această regulă, chiar daca mersul pe motor nu e considerat neaparat un sport. Astfel, dacă vrem să ne asigurăm de plăcerea, dar mai ales SIGURANȚA, unei curse sau plimbări cu motorul avem nevoie de mai multe lucruri. Mănuși, costum special, diverse protecții și, la final dar nu la urmă, casca. Unul din aspectele cu care se confruntă orice persoană pasionată de motoare este imprevizibilitatea. În acest context,  oricine dorește să se protejeze și să aibă un confort minim asigurat pentru drumurile publice pe care le parcurge, are nevoie să își achiziționeze o cască moto.

Ce sunt căști moto?

Căștile moto sunt accesorii care completează vestimentația necesară oricărui motociclist și împlinesc nevoia de protecție. Chiar dacă multa lume achizitioneaza căști moto ieftine, timpul și experiențele reușesc să contureze în mintea oricărui iubitor de motociclete necesitatea de a achiziționa echipament de calitate, deoarece sănătatea fizică este prioritară. Dincolo de acest aspect, există mai multe tipuri de motoare, care vin cu echipamente adaptate cum sunt, spre exemplu, perechile de căști moto chopper sau căști moto retro, care reușesc să completeze vestimentația astfel încât să mențină imaginea, iar caracteristicile lor să fie pliate pe tipul de motor deținut.

Utilitatea perechilor de căști moto copii se regăsește și în rândul celor mici, deoarece sporturile precum motocross, enduro sau downhill necesită achiziționarea unor accesorii de acest fel. În ciuda faptului că există preconcepții asupra faptului că băieții sunt adepții unor sporturi extreme, orizontul este foarte mare, întrucât magazinele pun la dispoziție și achiziția de căști moto fete.

Câte tipuri de căști moto există?

Alegerea căștii nu este chiar una ușoară deoarece există și aici numeroase modele, mărimi, culori si designuri si fiecare vine cu propriile caracteristici. Daca esti motociclisti stii deja ca cele mai populare tipuri de casti sunt: castile moto integrale – full face, castile moto open face, castile moto flip-up (modulare) si castile motocross.

  • Căști full face ( integrale ) sunt recunoscute ca fiind cele mai sigure, întrucât protejează capul în totalitate, adică reușesc să cuprindă fața și bărbia. De asemenea, ele au un design aerodinamic și sunt dotate cu conduceri de aer; dar au si un dezavantaj: un câmp vizual ceva mai scăzut și sunt mai grele decât alte tipuri de căști;
  • Căști open face sau „casti moto scutere” oferă protecție pentru 75% din suprafața capului, dar barbia rămâne descoperită. Sunt ușoare și datorită faptului că nu protejează bărbia oferă o aerisire mult mai mare și senzatia de libertate. Acesta este și motivul pentru care sunt atât de populare în rândul motocicliștilor. Ca dezavantaje avem: gradul de protecție scăzut, atât în cazul accidentărilor cât și de fenomene meteorologice;
  • Căști flip-up ( modulare ) au un aspect care pare a fi preluat din viitor deoarece partea din interior poate fi ridicată și astfel devine o cască open face. Practic ai două căști într-una singură și poți jongla cu ele în funcție de starea ta. Acest flip se realizează cu ajutorul unei balamale, fapt ce le face o idee mai grele și cu un nivel de protecție mai scăzut din cauza lipsei stabilității;
  • Caști de motocross nu sunt potrivite pentru sesiuni mai casual de condus. Sunt dotate cu viziere și au bărbii mai lungi ca să asigure o ventilatie mai buna. Sunt realizate de cele mai multe ori din fibră de carbon sau kevlar, acest lucru le face la mai rezisntente la condiții meteo nefavorabile și mai durabile în timp, in plus sunt ușoare si oferă protecție la un nivel mai ridicat.

Branduri proprii

Schuberth, Caberg, Suomy, Kyt, Just1, Origine, Icon, Shot, Thor, Agv, HJC, Bogotto, Acerbis, Airoh, Nolan, Vemar.

De ce sa cumperi de la noi?

Martin Moto pune la dispoziție o gama variata de accesorii moto de calitate superioara, rezistente, precum căști moto damă, căști moto bărbați sau casti moto copii. Acestea sunt necesare pentru a completa echipamentul unei persoane care străbate în siguranță unele dintre cele mai frumoase drumuri, care pun accent pe libertate, adrenalină și multă flexibilitate. Implicarea și dedicarea ne aduc în topul celor mai căutate platforme destinate iubitorilor de motociclete. Ne dorim sa aducem pe piata o gama de produse de top la preturi accesibile tuturor caci siguranta e mai presus de toate. Te asteptam sa parcurgi lista produselor disponibile si îți garantăm că nu vei regreta daca decizi sa iti achizitionezi o casca moto (si nu numai) de la noi. Orice drum pe motor  va fi o adevărată plăcere daca ai un echipament de calitate si adaptat terenului pe care circuli.